Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Διαμαρτυρία κατοίκων Φωκίδας

Διαμαρτυρία κατοίκων νομού Φωκίδας

Με αφορμή τα όλα όσα τραγικά έχουν γίνει στον νομό μας, τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τις απαράδεκτες και απίστευτες εξελίξεις, που αφορούν το ν/σ ‘’Καλλικράτη’’, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:
  • Την απαράδεκτη και ανιστόρητη υφαρπαγή της έδρας από το ιστορικό Λιδορίκι, στην οποία αυτή απόφαση αντιτίθεται το μεγαλύτερο ποσοστό του Δωρικού λαού.
  • Την καταχρηστική και ανήκουστη πρόταση για συνένωση των μοναδικών αστικών πόλεων της Φωκίδας (Άμφισσας-Ιτέας), οι οποίες πληρούν από μόνες τους, τις προδιαγραφές για να είναι έδρες ανεξάρτητων δήμων.
  • Την μη αναγνώριση της ύπαρξης ορεινών όγκων στον νομό μας, εν αντιθέσει των δεδομένων που υπάρχουν.
  • Την μη αποδοχή των κοινών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων: Δελφών, Δεσφίνας και Ιτέας, καθώς και την περιφρόνηση της κοινωνικής βούλησης των κατοίκων του Γαλαξιδίου, για την εθελοντική συνένωση των τεσσάρων αυτών, σε έναν ενιαίο Δήμο.
  • Την πλήρη αδιαφορία και περιφρόνηση, στην πρόταση της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., η οποία ως το μόνο αρμόδιο όργανο, έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της δημιουργίας 3 Δήμων στην Φωκίδα.
  • Την πλήρη έλλειψη διαβούλευσης και την αυθαίρετη απόφαση που προτάθηκε προς ψήφιση στην βουλή των Ελλήνων, ενάντια στη βούληση και την θέληση των κατοίκων της Φωκίδας.
     Η απόφαση η οποία στάλθηκε για ψήφιση στη βουλή, οδηγεί τον νομό μας πενήντα χρόνια πίσω και έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση, η οποία σε συνδυασμό με την πολυδιάστατη οικονομική κρίση τον έχει οδηγήσει σε πλήρη ασφυξία.
     Ζητάμε την άμεση επέμβαση και συμπαράσταση της βουλευτή του νομού μας, κας Παππαθανάση και την αναδιάρθρωση του ν/σ από τον υπουργό κ. Ραγκούση.

Φωκίδα 16-5-2010, ώρα μηδέν

Κάτοικοι του νομού Φωκίδας
(έπονται υπογραφές)